28 november 2021
19:45

IK Oden

Referat: Bäckby United FC - IK Oden

Andra matchen i futsal div 2 spelades mot futsalspecialisterna Bäckby United. Laget leds av Mustafa "Musse" som ju tränar med vårt A-laget. Ett mycket tekniskt gäng som var duktiga en mot en.
Vid hade ett på papperet starkt lag och vi gav ävem Felipe och Samsom från U19 och U23 chansen.
Dock fick vi inte riktigt igång spelet i första halvek som Bäckby vann med 2-0. Vi hade ändå en del otur med stolpträffar av Felipe och Jonas samt Robin som hade ett jätteläge på volley som målvakten lyckades rädda på ett otroligt sätt.
I andra halvlek fick vi en chockstart när Bäckby gjorde 3-0 efter att Hampus tappat bollen som sista spelare.
Det kändes kört i detta läge men spelarna visade hög moral och fortsatte peppa varandra. Samtidigt som vi satte högre press. Hampus revanscherade sig genom att slå en perfekt djupledsboll till brorsan Rasmus som gick på djupet och satte 3-1.
Med 7 minuter kvar tog Bäckby timeout för vi hade tagit över matchen.
Det hjälpte inte för med fyra minuter kvar gjorde Ali 3-2 efter fint klapp klapp spel.
Och med 1:30 kvar pangade Hampus in kvitteringen från nästan halva plan, ett skott som dök fint och bollen satt innanför stolproten.
Det var sedan ytterst nära att Ali avjorde matchen för oss när han sköt en tåpaj i ribban med 5 sekunder kvar av matchen!
Men 3-3 får vi vara nöjda med. Vilken lagmoral och vilken upphämtning!
3-3 Oden genom Hampus (assist Anton)

Matchens lirare: Hela laget får utnämningen efter att ha visat mycket hög lagmoral. Inget gnäll när vi ligger under med 3-0 utan alla peppar varandra och vi hämtar upp till en rättvis poäng!